​El Congrés suspèn als diputats independentistes presos

|


Junqueras Congreso 1 (TWitter ERC)

Oriol Junqueras en el Congrés. Font: Twitter ERC


La Mesa del Congreso acorda la suspensió dels diputats presos amb els vots a favor de PSOE, PP i Ciutadans. Els dos membres d'Unides Podem han mostrat el seu desacord, ja que havien demanat més temps per a estudiar l'informe dels lletrats de la Cambra Baixa i havien criticat la urgència per a prendre una decisió.


En una roda de premsa la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha anunciat que la Mesa ha decidit suspendre a Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez com a parlamentaris per la seva condició de presos preventius per l'organització de l'illegal 1-O.


L'òrgan rector ha basat la seva decisió en l'informe dels lletrats del Congrés que ha avalat que es procedís a la suspensió automàtica” dels 4 independentistes. Segons els serveis jurídics aquesta mesura havia d'adoptar-se en virtut de la Llei d'Enjudiciament Criminal (LeCrim) i no del reglament de la Cambra.


D'altra banda l'escrit deixava en mans de la Mesa “l'abast de la suspensió” el temps que duri la situació de presó, així com la “determinació del nombre de membres de dret de la Cambra” durant la suspensió “a l'efecte del còmput de la majoria absoluta”. Això suposa deixar la porta oberta a considerar que el total de diputats passi de 350 a 346 diputats. Sobre aquesta qüestió, Batet ha avançat que han sollicitat un altre informe jurídic per a determinar com es comptabilitzen aquestes majories en la Cambra a partir d'ara. 


   ​Nou fitxatge polèmic del Govern de Torra