Bonvehí demana silenci a Pascal i la excoordinadora del PDeCAT ja no calla

|


Marta Pascal (ElsMatins)
Marta Pascal, excoordinadora del PDeCAT. Font: Twitter ElsMatinsTV3


El president del PDeCAT, David Bonvehí, ha demanat aquest dimarts a Marta Pascal que discuteixi les discrepàncies amb la direcció del partit en privat, però la excoordinadora ja no calla.

En una entrevista a Els Matins de TV3, Pascal ha ratificat les seves declaracions sobre el PDeCAT i Carles Puigdemont i ha tornat a deixar la porta oberta a una possible escissió. La demòcrata ha criticat a la formació per haver-se fet petita “sota una dinàmica de defensar una línia de bloqueig” i ha lamentat l'afany de “uniformitat”, que ha diferenciat de la unitat, per part de l'expresident de la Generalitat i home fort de JxCat.

Sobre el fundador de la Crida, inquilí de coneguda per l'independentisme com a Casa de la República en Waterloo, ha revelat que no parla amb ell des de juliol. Així mateix ha manifestat que comparteix amb ell l'objectiu d'aconseguir la independència de Catalunya, però no les formes. En aquest sentit ha assenyalat que els separa “una manera de fer” que en el cas de Puigdemont es basa, al seu judici, en el bloqueig i la voluntat de no dialogar.

Preguntada per si deixarà l'escó que ocupa com a senadora del PDeCAT (lloc que té per designació autonòmica) ha assegurat que des del partit no li ho han demanat i que no té intenció de deixar-lo. “No m'ho han demanat i no crec que l'hagi de fer”, ha resolt.

Sobre això últim s'ha pronunciat també l'actual president del Partit Demòcrata. David Bonvehí, a qui va criticar Pascal per la seva “subordinació” a Puigdemont, ha declarat a Catalunya Ràdio que no se li obrirà expedient sancionador per les seves crítiques pública i que tampoc se li ha demanat la seva dimissió al Senat.

El diputat, que no ha volgut entrar a fons en el tema, ha qualificat les seves declaracions de “reflexions a títol personal”, si bé li ha reclamat que aquestes es facin “internament”, ja que aquest tipus de comentaris “impacten en els nostres associats i dins del nostre partit”.


   Torra es reivindica davant Pascal com a president de la Generalitat