L'estranya campanya de Jaume Asens

|


Jaume Asens (CCMA)

Jaume Asens, candidat de Podem a les eleccions del 28-A. Font: CCMA


L'elecció de Jaume Asens per a encapçalar la campanya de CatComú ja va resultar controvertida quan es va anunciar fa algunes setmanes. Certament va resultar paradoxal que una formació que defensa una postura federal per a la relació entre Espanya i Catalunya tingués com a carta de presentació a un candidat no només independentista, també molt pròxim al procesisme i les seves tesis.

Pablo Iglesias li va donar suport com una aposta personal d'Units Podem en terreny català i les bases van empassar la decisió amb una gran abstenció interna que va donar fe que alguna cosa no funcionava ja amb l'actual tinent alcalde de l'Ajuntament de Barcelona. La decisió del líder morat va ser bastant discutible ja que va canviar la línia federalista que havia seguit en 2016 amb Xavier Domènech i que va suposar la victòria a Catalunya. Si alguna cosa funciona per a qué tocar-ho?

I vista la campanya que està desenvolupant Asens últimament més que un candidat de CatComú ho sembla d'una formació independentista. I no precisament d'un tall tipus ERC o CUP, més aviat pròxim a la línia del líder del Procés, Carles Puigdemont, i l'entorn de la Crida i el PDeCAT que li dóna suport.

Dos exemples mostren això. Divendres passat, en ocasió de la presentació del llibre de Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont i de la resta d'exiliats, Asens va llançar un discurs flanquejat pel president Quim Torra, Marcela Topor (esposa de Carles Puigdemont), el conseller Damià Calvet i el vicepresident del Parlament Josep Costa.

El candidat de Podem a Catalunya es va dedicar a alagar a Boye i va explicar que el 28 d'octubre de 2017 va recomanar la seva contractació al seu amic Toni Comín, a Puigdemont i a la resta de consellers. Així que en territori d'un adversari va dedicar part del preciós temps de la seva campanya a aquest.

També ha tingut aquesta setmana temps per a dedicar a les càrregues del 1-O en el seu paper de representant del consistori barceloní, que està personat en la causa que dilucida aquestes peces. Pel que es veu no hi ha una altra persona indicada en l'equip de Ada Colau per a suplir a un candidat que per lògica hauria d'estar centrat en revalidar la victòria dels seus en unes eleccions que se celebren en breus setmanes.

Amb aquestes accions de Asens queda clar que els morats han donat per perduda Catalunya des de fa temps. Però el pitjor és que amb el candidat seleccionat han pres la senda del extraparlamentarisme lliurant als seus votants al PSC (o fins i tot a Ciutadans) i el que quedi a ERC. Ni tan sols Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet li fan tant mal a CatComú.


   Torra es reivindica davant Pascal com a president de la Generalitat