Torra es reivindica davant Pascal com a president de la Generalitat

|


Torra (Jordi Bedmar Govern)

Quim Torra, president de la Generalitat. Font: Jordi Bedmar/Govern


Les declaracions de Marta Pascal no han agradat gens a l'entorn de Carles Puigdemont. L'últim a sortir en defensa de l'expresident de la Generalitat ha estat el seu successor en el càrrec Quim Torra. L'actual líder de l'Executiu català ha defensat al fundador de la Crida i a si mateix de les paraules de la excoordinadora general del PDeCAT, que va afirmar en una entrevista publicada aquest diumenge que Catalunya “no es pot dirigir des de Waterloo”.

En declaracions a RNE-Ràdio 4, Torra ha replicat a la exdirigent demòcrata que la regió catalana es governa des del Palau de la Generalitat i no des de Bèlgica. En aquesta mateixa línia ha confessat que manté converses gairebé diàriament amb Puigdemont i les ha justificat apuntant que parla amb ell per a escoltar els seus consells.

“Parlo amb Puigdemont gairebé cada dia. Vull escoltar el seu consell, ell és el líder de la formació a la qual pertanyo i per un mínim de lleialtat política. Aquest país li deu molt a Puigdemont”, ha etzibat el president.

De la porta oberta per Pascal a la creació d'un nou partit sorgit com a escissió del PDeCAT i allunyat del resident en Waterloo, el president de la Generalitat ha manifestat que ara toca dirigir-se als ciutadans amb un “discurs d'unitat” i ha demanat “generositat i coherència”.


   Rufián contra Podem pel seu silenci