Pascal estira de la manta i es venja de Puigdemont

Quant a la situació política actual a Catalunya ha detallat que no es pot “seguir així”
|


Marta Pascal (PDeCAT)

Marta Pascal, excoordinadora del PDeCaT. Font: PDeCAT


L´excoordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, ja no calla. L´exsenadora demòcrata estira de la manta i critica les decisions preses per part de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, qui va decidir apartar-la de la direcció del partit fundat per Artur Mas.

En una entrevista concedida a La Vanguardia i publicada aquest diumenge, Pascal ha reconegut que les diferències amb Puigdemont no vénen d'ara, sinó que és un assumpte que porta cua. En aquest punt ha indicat que ja a l'octubre de 2017 discrepaven, perquè ella era partidària d'eleccions.

“Mai vam haver de deixar-nos arrabassar l'autogovern”, ha raonat, per a subratllar que un dels errors greus del seu partit va ser cedir a les pressions de la CUP i la renúncia d'Artur Mas. I l'altra errada important, tal com deixa entreveure la sobiranista, és ara Puigdemont i el seu poder des de Bèlgica: “Catalunya no es pot dirigir des de Waterloo, ni es pot regir des de l'emotivitat desbordada i l'antipolítica”.

Sobre la moció de censura ha admès que la decisió la va prendre la direcció de la formació i que Puigdemont, que no era partidari de donar suport a la proposta del PSOE, es va assabentar després del que faria el grup parlamentari en el Congrés: “Vam exercir la nostra responsabilitat com a direcció del PDeCAT. Puigdemont estava informat que la moció anava guanyant suports. El dimarts 29, Pablo Iglesias va parlar amb ell i li va posar al corrent”.

Preguntada per si l'inquilí de la Casa de la República s'ha pogut venjar d'ella ha evitat respondre encara que sí ha manifestat que les seves discrepàncies amb ell “vénen des de lluny”.

Quant a la situació política actual a Catalunya ha detallat que no es pot “seguir així” i ha agregat que malgrat ser independentista també creu en el “aprofitament de l'autogovern i en la necessitat de ser útils a la societat”.

“Cal parlar clar a la gent i sortir del bucle” per a, al seu judici, treballar “pacientment” en l'única solució possible: “un referèndum acordat”. Així ha conclòs la exdirigente del PDeCAT, que ha criticat al seu president Bonvehí per la seva “subordinació” i ha deixat la porta oberta a la creació d'un partit allunyat dels tentacles del líder del Procés, Carles Puigdemont.


   Pascal muestra que los herederos de Pujol pueden dividirse