Fiscalia vol que s'aparti a l'Ajuntament de Barcelona com acusació popular per les càrregues del 1-O

Sosté el Ministeri públic que l'Ajuntament "no és ofès ni perjudicat"
|


Cargas policiales 1 O
Cárregues policials 1-O


Fiscalia de Barcelona ha sollicitat al Jutjat d'Instrucció 7 de Barcelona que s'aparti a l'Ajuntament de la ciutat, que actualment exerceix d'acusació popular, d'una de les peces, concretament la del col-legi Fedac Horta, de la causa per les càrregues policials del 1-O.


Sosté el Ministeri públic que l'Ajuntament "no és ofès ni perjudicat" en aquest cas que va ser posat en marxa a partir de denúncies de ciutadans anònims que van sofrir lesions durant l'actuació policial del reférendum del 1-O en diversos collegis de la ciutat comtal.

Té així la mateixa opinió que l'Advocacia de l'Estat i s'adhereix a aquesta. Aquesta última ja va sollicitar retirar al consistori barceloní en vuit peces obertes d'aquesta mateixa causa, que corresponen a diferents centres d'ensenyament on presumptament va haver-hi ferits.


Jaume Asens ja es va pronunciar sobre la petició de l'Advocacia, no acceptant que no puguin ser part de la causa perquè l'Ajuntament està "legítimament personat” assegurant que la petició forma part d'una estratègia per a frenar a l'Ajuntament, ja que envia els casos cap a una direcció que no interessa al Govern de Pedro Sánchez.


   A presó el sospitós de violar a una dona en un caixer de Lloret (Girona)