​Torra nega la seva feblesa com a president de la Generalitat i s'aferra al càrrec: "Jo mano"

|


Quim Torra entrevista SER Catalunya (Twitter JxCat)

Quim Torra, president de la Generalitat, en la SER Catalunya. Font: Twitter JxCat


Quim Torra nega amb les seves declaracions ser un ‘manat’ i insisteix que ell és qui mana en el Govern. Així ho ha dit en una entrevista a SER Catalunya aquest dijous, en la qual el president ha reivindicat el seu paper al capdavant de l'Executiu i ha avisat que solament renunciarà al càrrec quan cregui que no pot aconseguir l'objectiu: la independència de Catalunya.


“Jo mano, jo sóc el president de la Generalitat i el Govern em fa cas”, ha sentenciat el polític, que ha negat ser una autoritat feble al mateix temps que ha destacat que en 10 mesos de mandat ha vist passar a dos presidents del Govern espanyol (Mariano Rajoy i Pedro Sánchez).


Quant a la possibilitat d'avançar les eleccions autonòmiques, ha assegurat que no té en ment fer-ho, ni pel fet de no comptar aquest any amb l'aprovació dels Pressupostos de la Generalitat ni després de la sentència del Tribunal Suprem en la causa del Procés.


“No tinc previst convocar eleccions”, ha etzibat, per a insistir que la resposta del seu Executiu i del Parlament a una eventual condemna als dirigents independentistes ha de basar-se en la “democràcia” i el “dret d'autodeterminació”. Sense arribar a concretar si això es tradueix en una nova DUI, ha afegit que les penes als líders del Procés generarien una gran indignació i crispació a Catalunya, encara que ha evitat especificar com seria. 


   ​Meritxell Budó s'estrena amb el Govern de Torra contra Ciutadans: “Cs es nodreix del Procés”