​Dante Fachin, líder dels radicals independentistes el 28-A

|


Dante Fachin (Front Republicà Twitter)

Dante Fachin lidera Front Republicà el 28-A. Fuente: Twitter Front Republicà


L’antic secretari general de Podem Catalunya, Albano-Dante Fachin, es converteix en cap de llista de Front Republicà, candidatura conjunta entre Poble Lliure, Som Alternativa i Pirates. El polític s'alia amb l'ala radical de l'independentisme català de cara a les eleccions del 28-A.


Dante Fachin serà el líder d'un projecte que, segons els impulsors, uneix a sobiranistes i independentistes i que es presenta com una candidatura d'esquerra “rupturista” amb el Règim del 78. Des de la coalició defensen que concorren a la cita electoral amb la finalitat de “bloquejar” el Congrés i amb la voluntat de no pactar amb cap partit que no doni suport al dret a l'autodeterminació, la llibertat dels presos i la tornada dels que ells anomenen “exiliats”.


L'ex líder morat, que encapçala la llista per Barcelona, li segueixen en les demarcacions de Girona, Lleida i Tarragona com a caps de candidatura Maria Besora, Joel Jové i Ferran Reyes, respectivament. Així mateix destaca la presència com a número 5 per Barcelona de Roger Espanyol, que va perdre un ull durant les càrregues policials del 1-O.


La llista ha aconseguit superar els 7.000 avals necessaris per llei per a presentar-se al 28-A. A les 12.00 hores d'aquest dilluns Front Republicà ja comptava amb 21.445 avals.


   ​Torra demana “tacar” Catalunya de groc